piątek, 13 czerwca 2014

Muffinki z rabarbarem

 Składniki:
(na 16 średniej wielkości muffinek)
- 300g mąki
- 270g jogurtu greckiego
- 200g cukru
- 150g roztopionej margaryny
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250g pokrojonego w drobną kostkę rabarbaru

Wykonanie:
Jajka dokładnie mieszamy z cukrem, dodajemy jogurt i roztopioną i ostudzoną margarynę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po każdorazowym dodaniu mąki dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Na samym końcu wrzucamy owoce. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170stopni.




Przepis Pani Anny Starmach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz