Polecam!
Składniki na ciasto:
- 250g margaryny
- 3 łyżki kakao
- 4 jajka (osobno żółtka, osobno białka)
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 1/2 szklanki cukru
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek wody
- cukier waniliowy
- wiórki kokosowe
Masa serowa:
- 1kg sera białego, dwukrotnie zmielonego
- 4 jaja
- szklanka cukru
- 1/2 kostki margaryny
Wykonanie:
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę gotujemy ok. 5 minut. Do gorącej wbijamy żółtka i dokładnie mieszamy, tak aby powstała gładka polewa. Odlewamy pół szklanki na dekorację, a do pozostałej części dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
Całość przekładamy do prostokątnej formy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Przystępujemy do zrobienia masy serowej.Do miski przekładamy margarynę i miksujemy ją razem z cukrem, dodając stopniowo ser i całe jajka.
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 1/2 szklanki cukru
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek wody
- cukier waniliowy
- wiórki kokosowe
Masa serowa:
- 1kg sera białego, dwukrotnie zmielonego
- 4 jaja
- szklanka cukru
- 1/2 kostki margaryny
Wykonanie:
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę gotujemy ok. 5 minut. Do gorącej wbijamy żółtka i dokładnie mieszamy, tak aby powstała gładka polewa. Odlewamy pół szklanki na dekorację, a do pozostałej części dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
Całość przekładamy do prostokątnej formy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Przystępujemy do zrobienia masy serowej.Do miski przekładamy margarynę i miksujemy ją razem z cukrem, dodając stopniowo ser i całe jajka.





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz